Апасиев: Растот на Левица низ годините

  • Фејсбук статус на Димитар Апасиев, претседател на Левица

Растот на ЛЕВИЦА низ годините (преку бројки):

ИЗБОРИ 2016 => ок. 12.000 гласови, освоени 0 мандати

[да беше една изборна единица ќе имавме пратеник].

ИЗБОРИ 2020 => ок. 38.000 гласови, освоени два мандата

[да беше една изборна единица ќе имавме пет пратеника].

ИЗБОРИ 2024 => ок. 70.000 гласови, освоени шест мандати

[да беше една изборна единица ќе имавме осум пратеника].

p.s. И некој дибек ќе те праша: – “Брат, како се носите со поразов на парламентарни”!?