Ѓоковиќ беше погоден со шише во глава на теренот во Рим

По крајот на мечот меѓу Новак Ѓоковиќ и Корентин Муте во Рим, се случи голем инцидент во кој настрада српскиот тенисер, кој беше погоден со шише во главата додека делеше автограми.

Брзо по инцидентот се појави и снимка од моментот кога Ѓоковиќ беше погоден во главата. Во тие моменти српскиот тенисер делеше автограми пред влезет во тунелот, одеднаш некој од публиката фрли шише и го погоди Србинот кој падна. Новак добил и расекотина на главата.