Јован Јанев: 20 специјалци за двајца студенти – за убијците ништо!

  • Фејсбук статус на Јован Јанев – член на Црвена Младина

По вчерашните протести, јас и мојот другар и соборец Петар бевме приведени од страна на огромна група инспектори, спевијалци полицајци… – ЗА ИСТУРАЊЕ ПИШУВАЊЕ “УБИЈЦИ” СО ЦРВЕНА БОЈА НА ПРОТЕСТИТЕ.

За жал живееме во држава каде вистинските криминалци се на слобода а оние кои ја оспоруваат способноста на властите се под константен притисок.

Јас, Петар и нашата дружина сме добри и безбедни – НА СЛОБОДА.

НИКОГАШ нема да потпаднеме на заплашувањата и притисоците и СЕКОГАШ ќе се бориме за правда и слобода во МАКЕДОНИЈА.

Ќе дојде ден кога Македонија ќе биде слободна, криминалците во затвор а граѓаните со своите фамилии среќни, безбедни и задоволни.

Не паѓајте во духот – на крај НИЕ ЌЕ ПОБЕДИМЕ!

П.с Ви благодариме на поддршката, убавите пораки и скандирањата пред станица – ВЕ САКАМЕ