(ВИДЕО) Игор Радев за „Патот на свилата“ помеѓу историјата и културата

Под „Патот на свилата“ се подразбираат оние магистрали на економска и културна комуникација што го поврзувале евроазиското копно, вели Д-р Игор Радев, реномираниот филолог, лингвист и синолог за Слободен печат.

Целото интервју проследето го во видеото: