Игор Димески од Тетово: Државни пензионерски домови, линеарно покачување на пензиите

Носителот од Левица во ИЕ6, Игор Димески, денес беше на средба со тетовските пензионери. 

Пред пензионерите ја претстави Програмата на Левица за целната група –  пензионерите, за која партијата има поставено јасни законски прописи. 

,,Со Програмата на Левица целиме кон:  линеарно покачување на пензиите, 2/3 повисоки пензии во однос на минималната плата, државни пензионерски домови, намалување на старосната граница за пензионирање и тоа: 60 години за жени, 62 години за мажи”, истакна Игор Димески од средбата со пензионерите во Тетово. 

Носителот Игор Димески потенцираше  дека пензионерите во денешно време се столб на финансирање на семејството и дека нивниот статус треба на општествено ниво да се промени и да имаат спокојна старост. 

Исто така, Димески на тетовските  пензионери им понуди бесплатана правна помош од страна на Левица и отворена соработка во секое време. 

Пензионерите истакнаа дека се оставени самите на себе за одржување на здруженијата со свои финансии, а револтот го насочија и кон опустошениот пензиски фонд.