Ванковска: Ние имаме опозиција од двајца, само Димитар Апасиев и Борислав Крмов изгинаа

  • Фејсбук статус на Билјана Ванковска, доктор на политички науки, редовна професорка на Филозофскиот факултет во Скопје.

Изгледа овде не вреди зборување со метафори па да би кажам поинаку :

Ние имаме опозиција од ДВАЈЦА! Само Димитар Апасиев и Борислав Крмов “изгинаа” – ама се бореа. До крај! И ќе се борат до нивниот крај!

Од финоќа и божем европски манири си страдаме. “Срамота, срамота” – како кога го менуваа уставот!

И да ти се плукнам во “Жан Моне” процес кој му одржа опело на парламентаризмот и на онаа европска бајка.