Левица повторно го поддржа граѓанскиот протест

Вчера, народот повторно и во континуитет го изразува своето незадоволство од грозоморните случаи и бара прабда за онкологија, трагедијата со модуларната болница и малата Јана од Битола. На протестот се бара праведна разрешница која ќе обезбеди чувство на сигурност во здравствениот систем за сите сегашни пациенти и правичност за криминалот кој остави невини животи да згаснат.

Со овие граѓанските протести јасно е дека неопходно е обединување на народот во заеднички стисок кој ќе се спротистави на неправедниот политички, здравствен и економски систем. Досега институциите остануваат неми, како што и досега земаа учество во овозможувањето на беснеењето на криминалот и корупцијата.

#Левица и овој пат даде поддршка за легитимните протести на граѓаните чии барања институциите и понатаму ги игнорираат а кои се однесуваат на постигнување на правда за жртвите!