Изложба : Ченто биографија низ фотографија во НУ Завод и музеј-Струмица

На 26.05 (петок)  во галерскиот простор на Националната Установа Завод и музеј -Струмица со почеток во 19 часот ,НУ Завод и музеј-Струмица во соработка со НУ Завод и музеј – Прилеп за прв пат ќе ја презентираат на струмичката јавност изложбата насловена: ‘Ченто биографија низ фотографија’ .

Изложбата содржи 250 хронолошки подредени фотографии, собрани на едно место, со цел, гледачот растеретен од читање на долги текстови, да го следи неговиот живот исполнет со голем број на активности, но и фотографии кои зборуваат за животот на Претседателот на Президиумот на Првото заседание на АСНОМ Ченто после смртта