Мециновиќ: Нападнат е нашиот антифашистички темел

  • Изјава на Амар Мециновиќ – портпарол на политичката партија Левица за Само Вистина

Портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ на вечерашната емисија ,,Само Вистина” го искажа своето мислење во врска со отварањето на бугарските културни клубови низ Република Македонија.

Јас мислам дека се соочуваме со ситуација која е многу идентична на разврската пред Втората Светска Војна и сите овие работи се однесуваат на Втората Светска Војна и затоа е нападнат нашиот антифашистички темел за кој ќе разговараме подробно, но за сега може да кажеме дека јавноста се буди.

Вие како медиуми знаете дека Левица цело време присутна во целиот овој процес посочувајќи на контрадикциите во пристапот на нашата дипломатија, нивната нетранспарентност и слично, посебно што Левица организираше два антифашистички протести, еден во Битола и друг во Охрид и сите тие работи се крикови за освестување на македонската нација.

Ние славиме победа во Втората Светска Војна рамо до рамо со цивилизираниот свет и ние за тоа се бориме.