И покрај заканите и уцените денес се оддржа протестот пред МЗШВ-Скопје

  • Реакција на АГРО Центар – Здружение на земјоделци

Денеска со почеток во 10 часот се одржa мирен протест пред зградата на МЗШВ Скопје поради неисплатените субвенции за овци ,кози и говеда за 2021 година.

Здружението на земјоделци излезе со соопштение по денешниот протест

Деновиве, вклучувајки ја и изминатата ноќ сточарите од цела држава буквално беа под притисок дека нема да ги земат субвенциите за овци доколку се појават на протестот бидејќи ќе биле сликани.

.Го знаеме ова ние, а и тие. Затоа беа спречени сточари со неколку комбиња и десетици автомобили да дојдат на протестот. Се бара точен датум за пуштање на субвенциите за овци од министерот затоа што веќе не издржува…

Благодарност до нашите подржувачи и членови. Покажавме дека сме тврд орев.