ДМПНЕ – ДУИ во Општина Велес функционира совршено

  • Фејсбук статус на Димитар Абрашев – советник во Општина Велес од Политичката Партија Левица

Додека во собранието на Република Македонија има искри помеѓу пратениците на ДПМНЕ и ДУИ, во Општина Велес коалицијата ДПМНЕ – ДУИ функционира совршено, доказ за тоа е денешната заедничка посета на с.Бузалково од страна на Градоначалникот Колев, Претседателот на Совет на Општина Велес и член на Извршниот комитет на ДПМНЕ Љутков и советникот од редовите на ДУИ за време на пауза на седница на совет.