Граѓаните се мобилизираат против францускиот предлог

На социјалните мрежи се забележува дека граѓаните почнуваат да се мобилизираат и најавуваат секојдневни протести пред владата изразувајќи го својот ревлот против францускиот предлог.

Организаторите на настанот велат дека доста е од бугаризацијата на Македонија и ги повикуваат сите граѓани да се придружат на секојдневните протести кој ќе започнуваат во 19:00 часот пред владата на Р.Македонија.

Секој ден во седум во одбрана на идентитетот и до пад на хибридниот режим! – Стои во описот на настанот