Славјанка нека ја напаѓа Русија дење оти хеликоптерите не летаат ноќе

Лавина од трагикомични реакции предизвикани од изјавата на новата министерка за одбрана се споделуваат на интернет. Налик на Монти Пајтон серијал, Твитер заедницата ја објаснува положбата во која што се наоѓаме како земја:


На сето ова се надоврзува и изјавата на претседателот и Врховен командант на воените сили – Пендаровски, кој во еден неодамнешен говор издаде и воена тајна од стратегиска природа:

„ Сакам да ја информирам јавноста дека хеликоптерите на армијата немаат техничка можност да летаат во ноќни услови. Ова е единствената причина заради која во гаснење на пожарите ќе се вклучат во раните утрински часови“ напиша тогаш на Фејсбук Пендаровски.

Се среќаваат и доста сериозни коментари од типот:

Сите шо гласавте ЗА “референдумот” за НАТО, спремајте си ги синовите за Украина.