Среќник број 3

  • На фејсбук излегоа статуси на Јосиф Џолев кој открива милионски криминални на Фондот за иновации

Го објавуваме неговиот трет статус поврзан со компанијата БИС ОИЛ

Среќник бр. 3

Компанија: БИС ОИЛ

Проект: Систем за собирање, преработка и обновување на автомобилските и комерцијалните отпадни масла

КЕШ: 330 000 евра

(Фотографија бр. 1)

За разлика од претходните, конечно по случаен избор добивме позната компанија, компанија која блешти на нет не дека само што постои, туку и дека се најдобри во она што го работат.

Се фалат дека се компанија која работи од 1992 година, а и кога ќе видите на кои се фирми се претставници, не може а да не се заклучи дека работат успешно и со сосема ок цифра на добивка од постоењето до денес (Фотографија бр. 2).

Чуму тогаш 330 000 евра??

Тука на мое изненадување наидов на фотографија што од мене извлече насмевка, па поради тоа што и сите вие го знаете типот, ќе нема што многу да должиме на темата ко кај претходните среќници што лапнале по над 300 000 евра.

Еве вака, само ќе спомнеме и со слика ќе го тагнеме, оти пријатно се изненадив кога го видов дека CEO на компанијата ееее …. -> господинот Имер факинг Селмани (Фотографија бр. 3).

Јес!! Браво дечко!! Честитки!!

Само на кратко, бидејќи во случајов кога се работи за дечково ќе го цитирам дечкото Бајага “… зато чути, шта че речи, када очи говоре..”.

Па би додал:

– Дали ова е прва компанија која ќе собира и преработува отпадни масла??, ауууу, скраја да е, нормално НЕ!, стотици ги има,.. не знам што е иновацијата!?

– Дали на БИС ОИЛ им требал овој џепарац од 330 000 толку очајно како би пркнале како фирма???, аууууу, пу пу пу, скраја да е НЕ!

– Дали треба да му е срам да излезе во јавност да пројаде гомна после искористување на не знам ти каква не позиција, кога човекот мислам беше и пратеник и кандидат за претседател на Македонија и еден од ретките преваранти во тоа време кој можеше сериозно да стане претседател, да не беа СДС педери ко увек и да го заебат, бидејќи Македонците беа спремни да гласаат и знам многу кои гласаа за дечкото преварант, кој со време виде дека не мора да си во Собрание како би течел успешно бизнисот!?, – да, нормално би требало минимум да му е срам, но нема да му е срам.

Не е мое да зборувам, но се сомневам дека и сега БИС ОИЛ не се занимаваат со тоа што велат дека им требал кеш за да се занимаваат, но најдобро ЈО да се фатат за работа и да видат дали има оправданост за частење на вакви суми, на страна што замисли навистина машина за вакво нешто (не ми се гугла) да кошта повеќе од 20.000 евра!?

т.е. извинете, морав да гуглам, не смее да ме мрзи, и да, за од 1500 до 5000 долари добиваш машина од 250л/мин што преработува и обработува, а за 40 000 евра добиваш цела РАФИНЕРИЈА да ја одржуваш цела Македонија следните 50 години (Фотографија бр. 4). Знаев! 🙁 Страшно и трагично 🙁

Мало обраќање до дечкото, бидејќи сигурно ќе прочита, а ок личност е:

Срамота е господине Селмани да земете 300.000 евра за нешто што кошта 5.000 евра или нешто што можеби веќе го имате!? Бидете пример и откажете се од дилот. Претпоставувам дека е дил за трети лица, бидејќи знам дека вие немате потреба од овие 330 000 евра.

Вака за нас, најбитна информација од ова частење на грантче е:

– 330 000 евра ЖГЛАБ у џепче на Имер Селмани.

– Вие скенирајте сметки од 150 денари, ако воопшто и имате сметки за скенирање.