(Видео) ПРКОСИМЕ ЗА ЕДНАКВОСТ: Ние сме повеќе од безгласни суштества!

Апел по повод Меѓународниот ден на лица со попреченост – 3ти декември. Иницијатива за подигање на свеста за лицата од ранливите категории граѓани, покрената од Икуалити и Пркос, Здруженија за промоција и заштита на правата на лицата со попречености.
Учесници во апелот: Васил Јанкула, Беира Салифоска, Александар Матовски, Марија Савеска, Кристијан Лазарев, Дени Жерновска, Гере Трипков, Ирена Поповска.
Благодарност за реализацијата до: Соња Петрушевска и К. Анастасов.