Трајковски: Овој попис е за прекројување на државата

Статус на Гаврил Трајковски


„Со ваков закон за попис, ќе се стави печат на тиранската платформа, која во план има редефинирање на Македонија, федерализација и припојување кон Албанија и Косово.
Насилно протурканата кампања за попис беше поддржана од кандидат за премиер на Косово, кој повикува на масовно попишување на албанското население. Што е директно мешање во суверенитет на државата!

Постои член во законот кој дава можност да се даваат лични податоци за отсутно лице, без негова согласност! Кој пак е спротивно член од уставот кој гарантира тајност и сигурност на податоците, како и според член од Европската конвенција за човекови права.

ПЛУС! Во време на рестрикции, каде фашистите го делат народот на вакцинирани и невакцинирани. Каде, на невакцинираните му е скратена слободата,трпат закани и уцени, попишувачот не треба да биде имунизиран.

Епа шизофрени фашисти, јас си ја сакам МАКЕДОНИЈА, се почитувам себеси доволно, да НЕ ОТВОРАМ ВРАТА за фингиран ОТПИС на МАКЕДОНИЈА!”