Апасиев: Стручно, што е Заевизам?

Статус на Димитар Апасиев, претседател на Левица

Што е, у суштина, ЗАЕВИЗАМ?
Стручно, тоа е “унапредување корумпирани и морално расипани личности во сите сфери на општеството, кои потоа се чувствуваат благодарни и сервилни кон оној кој ги унапредил без основ, истовремено плашејќи се дека ако се спротивстават, нивните криминали кога-тогаш ќе излезат на виделина”.
У пракса, заевизмот делува вака: ја унапредуваш обвинителката која од Чифлиганец и од Камчев барала ќелепур деловен простор, за ќерка и да си отвори ординација, за она после доживотно да игра по нотите по кои и свириш. 😉

#ПрочитаниСте
#ВиИдеКрајот

Што е, у суштина, ЗАЕВИЗАМ? Стручно, тоа е “унапредување корумпирани и морално расипани личности во сите сфери на…

Posted by Димитар Апасиев on Monday, April 26, 2021