„Ако треба историја ќе учиме во илегала” – Левица со герила акција

Од политичката партија Левица на својот фејсбук профил објавија повеќе пораки пред основни и средни училишта упатени до министерката Мила Царовска. Акцијата е по повод најавените реформи во образованието, на кои се спротиставија поголем дел од јавноста, вклучувајќи факултети, институти, синдикати, професори и студенти. Во продолжение дел од објавените пораки.


Членовите на локалните ограноци на Левица денес во герила АКЦИЈА! Од цела Македонија, пред основни и средни училишта, и’…

Posted by Левица / E majta / Levica on Monday, 25 January 2021