Тоа што Кина го направи за 70 години, на Западот му беа потребни 300

  • Фејсбук статус на Пратеникот Димитар Апасиев

На развиените западни (капиталистички) земји им беа потребни 300 години да модернизираат околу една милијарда луѓе.

На неразвиената (социјалистичка) КИНА и беа потребни 70 години да модернизира 1,5 милијарда луѓе.

Денес, во САД има преку 60 милиони луѓе без здравствено осигурување (значи, ако немаш пари ќе умреш како куче на улица). Во Кина нема ниеден!

САД имаат над 5 милиони бездомници. Кина извади 400 милиони луѓе од феудална сиромаштија и ја оствари Агендата на ООН за одржлив развој во 2020 (десет години пред крајниот рок – 2030).

Во САД има 12.000 убиства годишно. Им фалат 1.500 затвори за сите 10 милиони затвореници! На 10.000 возрасни луѓе има рекордни 62 затвореници (колку за споредба, во „мрачниот комунизам“ на СФРЈ имало само четворица робијаши)…

О, Сороспии – зборувајте ни ајде за „ЗДРАВО ОПШТЕСТВО“