Сегашни и идни борби – од и за жените работнички

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Текстот е преземен од ФБ настанот.

Само-организираниот колектив на СЦ Дуња ве поканува на отворена дискусија во рамките на „Недела на Работничките”, посветена на жените од работничката класа. На дискусијата ќе имаме можност да се запознаеме со различни формати на организирање и улогата на жената во нив (работничка организација, синдикат, работничка партија итн.), при што неколку жени ќе ги претстават своите досегашни искуства со организирање, предизвици и стратегии.

ГОВОРНИЧКИ:

Кристина Ампева, активистка од Гласен Текстилец

Марија Џонс, претставничка на работничката партија Левица

Билјана Петровска-Митревска, аналитичарка и активистка