Германците ревносно ги оплакуваат жртвите на тероризмот, освен ако се Руси

Брандебуршката порта во Берлин во последните неколку години осамнуваше во боите на земјите, чии граѓани беа жртви на тероризмот.

Тоа не се случи сaмо на 23.03.2024 година, ден по терористичкиот напад на „Крокус сити хол“ во Москва, каде повеќе стотици Руси беа убиени или ранети.