Апасиев: Последни избори за СДС на кои не собираат потписи

Овие претседателски избори се последните на кои СДС на Нашата Земја ќе предложи кандидат со 30 пратеници, вели лидерот на Левица, Димитар Апасиев.

– Оти, на следните, ќе немаат ни толку, додава тој.

Согласно законските решенија, за претседателскиот кандидат не се собираат потписи доколку зад неговата кандидатура застанат 30 пратеници.