(Видео) Мециновиќ: СДС е очигледно најантимакедонска партија

  • Амар Мециновиќ, член на Президиумот и портпарол на #Левица во Редкаст

💬 ,,СДС е очигледно најантимакедонска партија, но и најантиевропска партија во РМ. Тие ги имаат најголемите неуспеси во поглед на интеграцијата на Македонија во ЕУ. Не сум јас на власт осум години, туку тие. Зошто не сме во ЕУ!? Левица ги кочи со два пратеници? Левица ли ги тераше да го менуваат кривичниот законик и да го враќаат поткупот на медиумите, и сите останати работи нотирани во извештаите на ЕК?”