Левица ќе има свој кандидат за Претседател

Политичката партија Левица на вчерашната редовна сесија на Централниот комитет соопшти дека Партијата ќе искочи со сопствен кандидат за престојните Претседателски избори закажани на 8-ми Мај.

На 7-ми февруари, на прес-конференција Левица ќе го претстави својот кандидат за претстојните претседателски избори, кој ќе биди единствениот избор во клучниот момент за Република Македонија.

Покрај одлуката за претседателски кандидат, Централниот комитет ги верификуваше и новите членови на Президиум – Александар Симонов и Амар Мециновиќ.

Третата опција станува единствена алтернатива на системското уништување на државата и достоинството на обичниот народ – и единствна шанса за народна власт!