(Видео) Хаос во Собрание – Левица самостојно во одбрана на демократијата

Во парламентот пратениците на ДУИ-СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ го усвоија денешниот дневен ред од 14 предлог закони на Владата. Сите закони се со европско знаменце по брза постапка.

Пратениците на Левица имаа поднесено повеќе од 2.000 амандмани кои не беа прегледани од страна на архивата на Собранието и истите се одбиени (што е прекршување на деловникот за работа на Собранието).

Еден од Предлог-законите кои е по брза постапка е и промената на Деловникот за работа на собранието со кој се спречува поднесување на опозициони амандмани во Собранието.