Изложбата „Од уметничко наследство на Дебарско-мијачките зографи“ денес во МАНУ

Денес со почеток од 18,30 часот, во ликовниот салон на МАНУ ќе биде отворена изложбата „Од уметничко наследство на Дебарско-мијачките зографи“.

Изложбата ќе ја отворат претседателот на МАНУ, академик Љупчо Коцарев, г.г. Стефан, архиепископ охридски и македонски и на Јустинјана Прва и Сашо Цветковски од ИЦКН „Цветан Грозданов“ при МАНУ, а истата е поддржана од Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“ при МАНУ, Македонската православна црква – Охридска архиепископија и Министерството за култура.