„Вечер на поезија“ вечерва во Центарот за Култура “ Трајко Прокопиев “ во Куманово

Вечерва во НУЦК “ Трајко Прокопиев “ Куманово, со почеток од 19:00 часот ќе одржи поетската манифестација „Вечер на поезија“во организација на книжевен клуб Куманово.

Публиката ќе има можност да ужива во поетско читање на млади поети на македонската книжевност.

Вечер на стихови од некои автори кои веќе имаат оставено траг. Вечер на стихови, еден нов бран на млада македонска книжевност.

Ќе читаат :
Јована Лазаревска
Софија Величковска
Дарија Трендафиловска
Ива Додевска
Стефан Спасовски
Дамјан Златановски
Анастасија Анѓеловска
Клара Љубевска
Ана Манасиевска
Ивона Петровска
Ален Милковски
Марија Велинова
Андреј Медиќ Лазаревски
Дарија Јовановска
Муарем Шакировски
Андреј Анѓеловиќ
Андријана Ѓорѓевска