Оставени кабли на полицијата пред ОЈО

На денешниот протест поради скандалот кој се случи на Клиниката за Онкологија во Скопје, протестантите оставија кабли на полицијата пред ОЈО.

На тој начин протестантите симболично укажаа на амнестирањето од одговорност и вина на главните виновници во случајот со модуларната болница во Тетово.

Протестот започна пред Владата на РМ, а демонстрантите се упатија кон Основното јавно обвинителство од каде бараат правда за жртвите.