Руското МНР: САД планира директна прокси војна со Русија под украинското знаме

  • Објава на социјалните мрежи на Амбасадата на Руската федерација во Македонија, насловена „За вмешаноста на САД во украинскиот конфликт“

Врз основа на низата податоци со кои располага руската страна и во јавниот домен, можеме да заклучиме дека САД имаат намери во врска со започнувањето „прокси“ војна и американското учество како де факто страна во конфликтот со цел да реши клучната задача да и нанесе „стратешки пораз“ на Русија.

Како дел од оваа „поделба на трудот“, неонацистичкиот режим во Киев редовно снабдува „топовско месо“ во замена за:

-Невидени финансии, од кои дел завршуваат во џебовите на Владимир Зеленски и неговите соработници,
-Снабдување со воена опрема и оружје, вклучително и висока технологија,
-Пренесување од страна на структурите на Пентагон и НАТО на целиот спектар на разузнавање,
-Директна команда и планирање на операциите на вооружените сили на Украина од страна на НАТО.

Американските власти, иако негираат, и покрај очигледното, дека американската војска е вмешана во непријателства, не ги кријат своите намери „да ја поддржат Украина онолку долго колку што е потребно“. Во исто време, „клиентите“ се поставени да се борат „до последниот Украинец“, а на јавниот простор претставниците на администрацијата на Џорџ Бајден ги оправдуваат ударите на руска територија.

<…>
▪ Генерално, од 24 февруари 2022 година, администрацијата на Бајден обезбеди повеќе од 40 милијарди долари воено-техничка помош за Киев.

▪ Од почетокот на специјална војна операција, американски инструктори обучија 13.600 воен персонал на Вооружените сили на Украина (обука се изведува во Германија во центрите за обука на вооружените сили на САД “Графенвер” и “Хоенфелц”).

▪ За да им обезбеди на украинските вооружени сили информации за составот на руските вооружени сили, Вашингтон и неговите сојузници активно користат вселенско и воздушно извидување. Орбиталното соѕвездие вклучува околу 450 сателити.

▪ Заедно со вселенските системи, за следење на ситуацијата интензивно се користат и извидувачки авиони и беспилотни летала, кои секојдневно вршат летови од воздушните бази во Британија, Германија, Грција, Италија, Романија и Турција.

▪ Во моментов има три американски приватни воени компанији во театарот на операции: Моцарт група, Синови на слободата и Академи.

▪ Според информациите протечени во медиумите, командата за специјални операции на САД директно ја надгледува работата на единиците на Центарот за информации и психолошки операции на вооружените сили на Украина.

▪ За возврат, сајбер-командата на Пентагон и Агенцијата за национална безбедност планираат и координираат сајбер напади под украинско знаме врз критичната информациска инфраструктура на Русија.