Од утре се зголемува казнената камата

  • Фејсбук статус на Јулијана Штрковска Колариќ – координатор на Сектор Финансии при Политичката Партија Левица

Од утре се зголемува казнената камата и сите што влегуваат во минус ќе плаќаат 13,95% место 12,7% камата.

И ДДВ за струја се зголемува од 10% на 18%.Цените на млечните производи се покачија, исто така и за леб ќе се плаќа повисока цена.

Но сепак прогнозираат пониска инфлација, не знам како ќе ја наштимаат кога цените растат.