(Видео) Мециновиќ: За евроскептицизмот виновни се европските бирократи

  •  Дел од гостувањето на портпаролот на #Левица, Амар Мециновиќ, во емисијата „Тешки муабети“:

 „Најголема причина за евроскептицизмот во Македонија е самата Европа, односно европските бирократи. Во поглед на Македонија, Европа е сосема НЕПРИНЦИПИЕЛНА и сосема неконзистентна во политиките.

И тоа е некој сигнал дека тука треба да се освестиме. Но, не можеме да се освестиме бидејќи изминатите години многу пари се имаат “пумпано” во Македонија – за да се створи тој привид дека немаме алтернатива.”