(Фото) Народниот правобранител ќе отвори постапка за цементарницата Усје

„Доцна во текот на вчерашниот ден добив дополнителни фотографии од дворот на цементарница Усје. Ве известувам дека Народниот правобранител ќе отвори постапка по сопствена иницијатива заради инертноста на надлежните институции“, – напиша Јован Андоновски – Заменик правобранител на својот фејсбук профил.

Во прилог фотографиите oд Усје кои биле доставени до правобранителот: