Пуштањето провокатори има повеќе цели

  • Фејсбук статус на Саше Јанчев – советник во Гевгелија од Политичката Партија Левица

Пуштањето провокатори има повеќе цели.

Првата е да ни го препишат целиот тој зулум од повредени цивили, полицајци и штета и на тој основ да не испоуапсат.

Другата е да ја оцрнат Левица, во стилот руски платеници рушат власт, блокираат европски перспективи и слични басни.

Третата е со пендрек да заплашат народ за да не излегува на протести.

Четвртата е да имаат изговор после ваков инцидент да употребуваат повеќе сила под изговор заштита на јавен ред и мир, а со тоа дополнително да дестимулираат народ.

Главната цел позади ова режимско делување е буткање на “францускиот” предлог и останување на власт.

Арно ама

Со грешка генерација се заебавате!

Денес во поголем број ќе дојдеме.

Сметката стига за наплата, а богами јако се опуштивте

Се по список!

Долу Влада!

Да живее Македонија!

Во седум пред Влада!