Велевски: Во интерес на граѓаните даваме поддршка за реконструкција во Советот на Битола

„Секој жител во Битола кој го дал својот глас е негово легитимно право кое како вовед во целокупната ситуација треба да се образложи особено од оние кои ја добиле поддршката во Совет како народни избраници.

Ние ЛЕВИЧАРИТЕ во Битола сме народни избраници кои тежат многу повеќе на политичката естрада во Битола, односно со оние коалициони партнери на ДПНЕ и СДС кои тежат максимум 200 гласа на локално ниво , ама се во коалиција.

Тие таквите се во позиција или заедничка опозиција да носат одлуки за градот?

Поддршката за независна листа во Совет и независен Претседател во Совет не е коалициона поддршка во однос на режимот кој го живееме повеќе од 30 години.

Ако не сме доволно моќни не значи дека ќе дадеме поддршка за непријателот кој е и наш заеднички непријател на граѓаните на Битола.

Во интерес на граѓаните даваме поддршка за една реконструкција во Советот.

Ќе делуваме од опозиција и критички настроени кон сите што ќе работат спротивно во интересот на битолчани. Нашата декларација е видлива, како што споменав во позиција или опозиција на дпне и сдс, приоритет им се етикетите кои сакаат да ги залепат на оние кои им пркосат како ЛЕВИЦА.


Граѓанската одлука е реална!
Што е тоа коалициони партнери?

Битолско наше образложение…

Порано имаше храброст, што викавме “сам на сам” , а сега, ела ќе ти ги викнам другарите, сите по 50 кила со се’ кревет, ама дошол…ќе го испочитуваш и ќе му се клањаш, така започнало и во политиката, епа така другари нема да оди, гласот на народот е глас за промени.“

  • Статус на Горан Велевски – советник од Левица во Општина Битола.