Засилено расте поддршката за #НеОтворамВрата

Со зголемувањето на заканите на властите за противниците на нелегитимниот и нелегален попис, се зголеми и поддршката за #НеОтворамВрата, кампањата која повикува на бојкот за пописот. Во исчекување на лидерската средба помеѓу Заев и Мицкоски, на која се очекува да се дисктурира и пописот, се разгореа и социјалните медиуми: