Јеменски борци уништуваат Саудиски тенкови (видео)

Видео од борбите во Јемен на окупаторските сили на Саудиска Арабија и ослободителните сили на Хутите, во кое далеку послабо опремените, но помотивирани, револуционери разбиваат тенковски позиции на Саудиска Арабија. Дури и најсофистицираните американски Абрамс тенкови не се ништо во споредба со револуционерниот потенцијал на угнетениот народ!