Полицијата попречуваше мирен протест на работниците од МГИ

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Денешниот мирен протест од страна на вработените во компанијата МГИ беше попречен од страна на полицијата. Полициската служба уште еднаш покажа дека не е на страна на мнозинството (работниците), туку дека е само орудие на капиталот во неговата репресија, со цел да се заштити себе си. Подолу може да се погледнат видеата од самиот настан.

Публикувахте от Saso Nikolovski в 7 май 2018 г.

 

Публикувахте от Saso Nikolovski в 7 май 2018 г.

 

Медиумите овој протест не го пренесоа, веројатно бидејќи останувањето на работниците без работа и со по 2 неисплатени плати за нив не е доволно сензационалистички. Сепак, ова не е ниту „Шарена револуција“ со апстрактни барања за слобода и демократија, ниту пак протест за одбрана на честа на Александар Македонски. Напротив, ова е протест само за преживување, за леб, за плати, а тоа не е доволно интересно и нема да има доволно „кликови“ за да биде пренесено.