„Исцелител“ освои главна награда во Холивуд

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Македонскиот филм „Исцелител“, откако доби одлични критики во земјава, се истакна и надвор од неа. Филмот ја освои главната награда за најдобар филм во интернационалната категорија на „Санта Барбара Интернационалниот Филмски Фестивал“ во Холвуд. Од екипата се забагодарија на подршката на публиката.

„Исцелител“ е филм за маките на едно работничко семејство со газдите, здравството, корупцијата и криминалот прикажан на необичен и иновативен начин.