Што (веќе) треба(ше) да знаеме за македонската политика во август 2021 година

 Пишува: Амар Мециновиќ, дипломиран политиколог – модератор на Левица ЛО Чаир (Марксистички забележувања на македонскиот капиталистички изолат – себенадминат систем)

Read more

Македонска политика во судбоносниот април 2021 г.

Пишува: Амар Мециновиќ – дипломиран политиколог. На почетокот на април од 2021 г. во Република Македонија се забележуваат две паралелни

Read more