Изложба “Низ фотографскиот објектив на Македонида,уметноста на средновековните цркви во Охрид и охридско” во Музеј на град Скопје

На 29 мај, среда во Музејот на град Скопје со почеток од 19:30 часот ќе биде отворена изложбата “Низ фотографскиот објектив на Македонида,уметноста на средновековните цркви во Охрид и охридско” и промоција на web страната “Регистар на средновековни цркви во Охрид и охридско”.

Проектот „Регистар на средновековни цркви во Охрид и охридско“ е започнат уште во јуни/јули 2020 година со грант на фондацијата Ричард Дрихаус од Чикаго (САД)