Проекција на документарниот филм ”Рударско-геолошката фаланга 1969-1973-2024” во сабота во Пробиштип

Во сабота, 25.05.2024 година со почеток во 12:00 часот во кино сала на Дом на култура “Злетовски Рудар” – Пробиштип , ќе биде прикажан документарен филм ,,РУДАРСКО-ГЕОЛОШКАТА ФАЛАНГА 1969-1973-2024, Пробиштип, Македонија. Сценариото е на проф. Венко Андоновски, режија на Никола Кумев

Влезот на настанот е слободен.