ДПМНЕ ги продале лавчињата од Ѓорче за 1000€?

Се шпекулира дека одреден локален функционер на ВМРО-ДПМНЕ, наводно зел провизија од локален нотар во Ѓорче Петров, за да токму во неговата канцеларија бидат собирани потписите за претседателската кандидатура на Гордана Силјановска-Давкова?