Апасиев: Левица ќе поднесе предлог-закон за продолжување на возачките дозволи со името Македонија

Од Министерството за внатрешни работи известуваат дека возачките дозволи и во државава и надвор од неа ќе важат само со диктаторски наметнатото име на државата Република „Северна“.

Откако оваа тема стана центар на внимание по соопштението на МВР, Пратеникот од редовите на левица Димитар Апасиев веднаш соопшти дека партијата итно ќе поднесе закон за продолжување на важноста на возачките со името Македонија.

Пратениците на Левица ќе поднесат предлог-закон за продолжување на важноста на ВОЗАЧКИТЕ ДОЗВОЛИ со името “Македонија”! – напиша Апасиев.

Пратеникот не заборави да потсети дека зад ваквиот вазализам стојат квислингзите од СДСМ, ДПМНЕ и УЧК.

p.s. Казни за некористење СЕВЕРНА се дистопија во која живееме благодарение на СДС, УЧК и ДПМНЕ. Пазете на наредни избори, немој после “јеби га, – додаде тој.