(Видео) Кога Царовска убедува дека никој не користи северномакедонски јазик

Пред само еден месец, министерката за дигитално образование убедуваше на дебата дека никој, освен лажните вести на опозицијата, не користи северномакедонски јазик. Како што вели Царовска, за сите надворешни официјални институции сме македонци со македонски јазик, а северномакедонски можно е да прават грешка само неофицијални странски медиуми.

Можеби за Царовска и португалската министерка, за која македонскиот јазик е северномакедонски дијалект на бугарски јазик, е само уште еден обичен странски медиум.