Директорката на Никола Карев со закани: „За последиците не ви гарантирам“

Директорката на средното училиште ,,Никола Карев” им се заканува на учениците да не протестираат.

Имаме сознанија, се слушнавме со другите директори, само во Никола Карев се протестира. За последиците не ви гарантирам – им вели таа на собраните ученици.

Денес средношколците се мобилизираа и најавија бојкот на наставата поради енормната загаденост на воздухот.

Директорот на средното училиште Никола Карев од Скопје со закани до учениците да не излегуваат на денешниот протест против загадувањето.

Публикувахте от Скопје – Skopje в Петък, 20 декември 2019 г.