Мамутски билборди како во Северна Кореја

  • фејсбук статус на Билјана Ванковска, кандидатка за претседател поддржана од Левица

Деновиве човек е шокиран од слики мамутски низ градот кои мене ме асоцираат на Северна Кореја понекогаш. Тоа дури и во рекламократијата се нарекува синдром на Ким Ил Сунг. Мислам дека е крајно време во Изборниот законик да се одредат димензиите на изборниот материјал, па ние граѓаните да си отидеме на една уличка на која во пристојни димензии ќе бидат сите кандидати на изборите, ќе има по некој збор и за партијата. Мислам дека е непристојно во една од најсиромашните земји толку пари да се фрлаат на материјал кои потоа останува цела година и нервира.“ – Гордана Силјановска некогаш (во 2013 година)

На сликата, Гордана Силјановска Давкова денес насекаде низ републиката – но, и од некоја чудна (можеби емотивна причина) веднаш до мојот мал штаб во центарот на Скопје.