Виш обвинител држи предмет за лица осудени за изборни измами од ДУИ

Заробен предметот од страна на Вишото јавно обвинителство за првостепено осудените Ејуп Алими и Исмет Гури од ДУИ на казни затвор.
Иако, по закон за предмет даден од Апелационен суд на мислење има инструкциони рокови, Вишото обвинителство треба да одговори во рок од еден месец, сепак, од 13 ноември 2020 папката со целиот предмет не е вратена назад, не е дадено мислење и сеуште не е дадено на Скопска апелација.

Шеф на Скопското Вишо обвинителство е Мустафа Хајрулахи, а предметот со месеци е заглавен кај обвинителот Диљавер Бектеши, кој дозволил и враќање на пасошите на Ејуп Алими и Исмет Гури кои се осудени за изборни измами во Чаир во корист на кандидатот за градоначалник од ДУИ на локалните избори во 2013 година, добија првостепени казни од по три ипол години затвор.