Симонов: Власта е ваша, ама државата е наша

Фејсбук статус на Александар Симонов – координатор на Сектор Надворешна Политика Државата е многу повеќе од моментална власт, државата сум

Read more

За општините како и за државните и јавни институции има издржано решение за снабдување на електрична енергија

Соопштение на Левица – Сектор енергетика Левица, во реакцијата од 27 јануари 2022 година, објавена на истава ФБ страна, со

Read more

Владата потрошила 47 илјади евра за цвеќе

Скандалозните договори за јавни набавки во режија на Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија продолжуваат

Read more

Новата Влада има цел да ги прекрие ујдурмите за овие предходните да поминат неказнети

Пишува Круме Богевски, модератор на Левица и Советник во Општина Кавадарци. Се смени владата. Дојде некоја гарнитура што никогаш и

Read more

Народот кој дозволува да се распродаде државниот имот – секогаш ја губи и својата држава!

Статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – член на Президиумот на Левица. После приватизацијата, како процес на отуѓување на државниот/народен имот

Read more

„Потекло на семејството, приватната сопственост и државата“ – Фридрих Енгелс

Извадок од „Потекло на семејството, приватната сопственост и државата“ напишано од Фридрих Енгелс. На кој начин моногамијата произлезе како последица

Read more

За „заедничката” држава на Димитров

Државата, тоа е вечниот капитал на власт. Димитров во срцепарателен, очаен статус кога на јавноста ѝ стана јасно за циркусот

Read more

Идентитетска шизофренија како производ на Преспанскиот договор

Автор: Иво Босилков Противниците на договорот од Преспа тврдат дека новото име ќе значи и промена на идентитетот во Северномакедонци,

Read more