Левица: Децата на политичката елита профитираат од брзите кредити

Реакција на Политичката Партија Левица Фирмите за брзи кредити, кои профитираат од сиромаштијата на граѓаните, станаа “бонбона’бизнис” за семејствата на

Read more

Бојан Стојевски тесно врзан со ВМРО ДПМНЕ е адвокатот по чија иницијатива ќе рипнат платите на функцинерите

Минатата недела, македонската јавност беше револтирана од одлуката на Уставниот суд, со којашто платите на функционерите драстично би се зголемиле.

Read more

Во време на криза, патните трошоци на пратениците мора да се скратат

Адвокатот Глигор Ќатоски од иницијативата „Доста е“, реагираше на својот фејсбук профил во однос на енормните суми на патните трошоци

Read more

Владата потрошила 47 илјади евра за цвеќе

Скандалозните договори за јавни набавки во режија на Службата за општи и заеднички работи на Владата на Република Македонија продолжуваат

Read more

Сите сме еднакви пред Уставот и законите или сепак не

Пишува: Катерина Јовановска, координатор на Левица – Трудов сектор и Советник во Град Скопје. Демократијата или  „владеење на народот” се

Read more

(Видео) Предлог-законот за укинување на апанажата не се стави на дневен ред поради превод

Соопштение на Политичката партија Левица. На денешната собраниска седница, пратеникот и претседател на Левица, Димитар Апасиев, побара предлог – законот

Read more

Извршувањето на државната функција треба да биде чест, а не основа за аморално и противуставно богатење

Пишува Новица Ристески, член на Централниот Комитет и Координаторот на правниот сектор на Левица. Ако општествено – политичките околности не

Read more

Владините функционери јаделе и пиеле за 1,6 милиони евра

Владините функционери на СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ и останатите коалициони партнери во периодот од 2008 па заклучно до мај годинава јаделе

Read more

Непотизам согласно законите

“Вработувањето на блиски роднини на функционери не кршат закони и се согласни со законите” Кај нас согласно со законите беше:–

Read more