Усвоена иницијативата на Левица за „приоритети при асфалтирање на улици“ во Кочани

Соопштение на Левица – ЛО Кочани. „Во текот на денешната седница на Советот на општина Кочани од страна на членот

Read more

Димоски: Во Карпош презентирани 39 урбанистички планови за бетонизација на Општината

Фејсбук статус на Мартин Димоски – Советник од Левица во Општина Карпош. „Од презентираните 39 детални урбанистички планови за Општина

Read more

Анти-европскиот баук над Левица

Став на м-р Александар Симонов, член на Централен Комитет на Левица. Традиционалната уметност на ветувања, реплицирана по којзнае кој пат

Read more

Исмаил: Во Град Скопје ќе делуваме по приоритетите на нашата програма и политичка определба

По одржувањето на конститутивната седница на Советот на Град Скопје, носителот на листата од редовите на Левица – Град Скопје,

Read more

(Видео) Јованоски: ЈКП Комуналец потрошило 6000 евра за јубилејни награди и 3000 евра за такси превоз

Вчера се одржа Седница на Советот на Општина Прилеп, каде се зборуваше за трошоците направени од страна на ЈКП Комуналец.

Read more

Левица: Нема сила што може да ги натера општинските советници да потпишат заклетва со „Северна“ – бидејќи оваа придавка не постои во законскиот текст

„Во врска со спроведениот илегален инспекциски надзор од страна на Државниот инспекторат за локална самоуправа во македонските општини каде заклетвите,

Read more

Велевски: Во интерес на граѓаните даваме поддршка за реконструкција во Советот на Битола

„Секој жител во Битола кој го дал својот глас е негово легитимно право кое како вовед во целокупната ситуација треба

Read more

(Видео) Јанчев: Мојот мандат не произлегува од свечената изјава, мојот мандат произлегува од гласачите

Советникот од редовите на Левица, Саше Јанчев, се соочи со проблематизирањето на неговиот мандат и неговото право на глас во

Read more

Советниците на Левица бараат целосна ревизија на работењето на Шилегов

Реакција на Левица – Град Скопје Екс градоначалникот Шилегов замина во историјата, но штетните последици од неговото работење, скопјани уште

Read more

Ристески: Министерството за локална самоуправа не може да врши инспекциски надзор на свечените заклетви

„Во врска со вчерашните закани од Владата дека Министерството за локална самоуправа ќе спроведе инспекциски надзор во општините каде заклетвите

Read more

(Видео) Николовска: Во содржината на свечената изјава сè уште стои името Република Македонија

На конститутивната седница на Советот на Општина Делчево, со свое излагање настапи и советничката од Левица, Сања Николовска, во кое

Read more